Giftige og/eller farlige foderemner
rabarber – de indeholder store mængder oxalsyre
avocado
rå kartofler og kartoffelplante, det er en giftig natskyggeplante
tomater og tomatplante, det er en giftig natskyggeplante
frugtsten, da disse indeholder blåsyre/cyanid
æblekerner, da disse indeholder blåsyre/cyanid
aubergine
rejer
krabber
muslinger
jomfruhummer
hummer
server ikke æg, fisk og kød som er blevet tilberedt, har været nedkølet og bliver genopvarmet da der er for mange bakterier i, selv små mængder bakterier er nok til at tage livet af vores fugle. Tilbyd friskkogte æg, fisk og lyst kød – husk at tilberede uden brug af krydderier og salt
ukogte tørrede bønner
ukogt pasta
ukogte ris
rå havregryn
rå søde kartofler
rå roe og rå rødbede, da de indeholder enzym-blokkere som påvirker din fugls fordøjelse. Kog dem først for at ødelægge disse enzym-blokkere.
Undgå grøntsager fra dåse da disse indeholder masser af salt og konserveringsmidler. Vitaminindholdet ødelægges ved opvarmning så brug friske grøntsager i stedet eller fra frost, fx frosne, optøede majskerner.
Friske jordnødder i skal – de indeholder mugsporer som kan gøre fuglene meget syge
løg – alle typer vindruer og jordbær – selvom disse ikke er direkte giftige for fuglene fordærver de meget hurtigt og de bliver let stødt, hvilket åbner op for svampesporer og bakterier som selv i små mængder er giftige