Giftige og/eller farlige foderemner

rå roe og rå rødbede, da de indeholder enzym-blokkere som påvirker din fugls fordøjelse. Kog dem først for at ødelægge disse enzym-blokkere. Se flere tips og en liste over farlige foder-emner her

rabarber – de indeholder store mængder oxalsyre

avocado

rå kartofler og kartoffelplante, det er en giftig natskyggeplante

tomater og tomatplante, det er en giftig natskyggeplante

frugtsten, da disse indeholder blåsyre/cyanid

æblekerner, da disse indeholder blåsyre/cyanid

aubergine

rejer

krabber

muslinger

jomfruhummer

hummer

server ikke æg, fisk og kød som er blevet tilberedt, har været nedkølet og bliver genopvarmet da der er for mange bakterier i, selv små mængder bakterier er nok til at tage livet af vores fugle. Tilbyd friskkogte æg, fisk og lyst kød – husk at tilberede uden brug af krydderier og salt

ukogte tørrede bønner

ukogt pasta

ukogte ris

rå havregryn

rå søde kartofler

rå roe og rå rødbede, da de indeholder enzym-blokkere som påvirker din fugls fordøjelse. Kog dem først for at ødelægge disse enzym-blokkere.

Undgå grøntsager fra dåse da disse indeholder masser af salt og konserveringsmidler. Vitaminindholdet ødelægges ved opvarmning så brug friske grøntsager i stedet eller fra frost, fx frosne, optøede majskerner.

Friske jordnødder i skal – de indeholder mugsporer som kan gøre fuglene meget syge

løg – alle typer vindruer og jordbær – selvom disse ikke er direkte giftige for fuglene fordærver de meget hurtigt og de bliver let stødt, hvilket åbner op for svampesporer og bakterier som selv i små mængder er giftige