Snack - Vibekes nemme gufkugler
Vibekes nemme gufkugler – grundopskrift:
400 g frømix
1 æg
1 spsk honning
havregryn eller hvedemel
Til fugleguf bruges 400 g af dine fugles almindelige frømix.
Tilsæt 1 æg,
1 spsk honning og havregryn indtil blandingen har konsistens som tyk, løs grød.
Du kan evt i stedet tilsætte 1 spsk hvedemel og så spæde med havregryn til konsistensen er opnået.
Kom blandingen i muffinsforme af papir og bag dem v. 150 grader varm luft indtil de begynder at blive gyldne – det tager ca 20-25 minutter, hold øje så de ikke bliver for mørke.
Ophæng:
Mens de er lune og bløde fjernes papirformen og så kan du stikke en kødnål i til ophæng. Du kan alternativt lave løkker af kødsnor og bage dem ind i fugleguffet så du kan hænge dem op “som julepynt”. Jeg foretrækker selv det sidste.
Yderligere ingredienser:
Afskallede solsikkekerner
hørfrø
græskarkerner
sesamfrø
Tilsæt og juster evt på indhold af honning og mel.
VIGTIGT: Husk du ALDRIG må give hørfrø rå, de SKAL varmebehandles for at være fuglesikre – dette klarer de 20-25 minutter ved 150 C
Holdbarhed: gufkuglerne kan fryses ned. Husk at tø op, inden du serverer. De kan holde sig ca. 3 døgn i køleskab i en tæt lukket emballage