Snack - Vibekes nemme gufkugler

I stedet for at købe dig fattig i frøbolde og snackstænger, kan du bage de lækreste gufkugler selv. Her får du min enkle grundopskrift og tip til yderligere ingredienser

 

Vibekes nemme gufkugler – grundopskrift:

400 g frømix

1 æg

1 spsk honning

havregryn eller hvedemel

 

Til fugleguf bruges 400 g af dine fugles almindelige frømix.

Tilsæt 1 æg,

1 spsk honning og havregryn indtil blandingen har konsistens som tyk, løs grød.

Du kan evt i stedet tilsætte 1 spsk hvedemel og så spæde med havregryn til konsistensen er opnået.

Kom blandingen i muffinsforme af papir og bag dem v. 150 grader varm luft indtil de begynder at blive gyldne – det tager ca 20-25 minutter, hold øje så de ikke bliver for mørke.

Ophæng:

Mens de er lune og bløde fjernes papirformen og så kan du stikke en kødnål i til ophæng. Du kan alternativt lave løkker af kødsnor og bage dem ind i fugleguffet så du kan hænge dem op “som julepynt”. Jeg foretrækker selv det sidste.

 

Yderligere ingredienser:

Afskallede solsikkekerner

hørfrø

græskarkerner

sesamfrø

Tilsæt og juster evt på indhold af honning og mel.

VIGTIGT: Husk du ALDRIG må give hørfrø rå, de SKAL varmebehandles for at være fuglesikre – dette klarer de 20-25 minutter ved 150 C

Holdbarhed: gufkuglerne kan fryses ned. Husk at tø op, inden du serverer. De kan holde sig ca. 3 døgn i køleskab i en tæt lukket emballage