Snack - kogleguf
Saml kogler i naturen – pluk dem direkte fra granerne, sørg for at tage modne, brune kogler…eller saml nogen op som er fine og tørre og ikke er snaskede eller halvspiste. Du bør ikke bruge deko-kogler fra supermarkedet da de kan være behandlede med giftige kemikalier.
FREMGANGSMÅDE
Bland 2,5 dl eddike med ca 3,7 l vand. Læg en håndfuld kogler heri og lad dem trække i 15-20 minutter. Tag dem op, lad dem dryppe af et døgn på køkkenrulle og læg dem herefter på en bageplade på bagepapir og tør dem herefter i ovnen ved 95º C indtil koglerne er tørre. Hold godt øje, de skal ikke bages sorte men bare tørre. Det tager ca 2 timer.
Denne behandling slår effektivt vira og bakterier ihjel og fjerner div mugsporer.
Koglerne kan nu lægges ind i bunden af buret og skal det være ekstra godt kan du smøre lidt jordnøddesmør på en kogle og drysse lidt fuglefrø på.
NB: I perioder med fugleinfluenza, laver jeg IKKE kogleguf – for en sikkerheds skyld
Vibeke Winther/Viden om nymfeparakitter